facebook

Захистити Зеленського! Прийнято радикальне рішення, до нього не пропустять: ризик колосальний

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зобов’язав Управління державної охорони проводити скринінг температури всіх співробітників та відвідувачів Банкової. Якщо людина відмовиться це робити, то її просто не пустять у приміщення.

Про це мовиться в розпорядженні Андрія Єрмака.

Людям з температурою тіла вищою за 37 градусів працівники держохорони рекомендують звернутися до лікаря.

“Підрозділу Служби охорони на період карантину наказано впровадити скринінг температури працівників і відвідувачів Офісу Президента та Координаційного центру взаємодії з Кабінетом Міністрів України з метою недопущення розповсюдження інфекційних захворювань особами, які мають ознаки таких захворювань,– мовиться у розпорядженні.

Також Єрмак доручив Державному управлінню справами забезпечити цілодобовий протиепідемічний нагляд у приміщеннях Офісу Президента.

У Держуправлінні запевнили, що через карантин вживають профілактичні і протиепідемічні заходи, зокрема й стандартні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Додамо, що Комітет Верховної ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування звернувся з невідкладним проханням з українського парламенту — народні депутати просять терміново ухвалити новий законопроєкт про лікування віруса в Україні.

Зокрема, в законопроєкті пропонують дозволити медикам застосовувати зареєстровані і незареєстровані в Україні лікарські засоби за показаннями, не зазначених в інструкції для медичного застосування, при наявності доведеної ефективності у лікуванні віруса.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що якщо він буде прийнятий, то в Україні з’явиться можливість лікувати людей від віруса лікарськими засобами, рекомендованих офіційними органами США, країн-членів Європейського Союзу, які сьогодні незареєстровані в нашій країні.

Порядок призначення і застосування таких лікарських засобів повинен буде встановити МОЗ протягом тижня. Також в новому законопроєкті щодо лікування віруса в Україні пропонується:

стверджувати протоколи клінічних досліджень лікарських засобів, придатних для лікування вірусної хвороби, і суттєві поправки до останніх в термін до 5 календарних днів;

проводити експертизи реєстраційних матеріалів та матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів ліків для лікування COVID-19 за умови подання відповідних матеріалів на українській або англійській мові — в термін до 5 календарних днів;

приймати рішення про держреєстрацію або про відмову в ній таких лікарських засобів в термін двох робочих дня з дати надходження до МОЗ висновків щодо їх якості, безпеки та ефективності;

проводити експертизи матеріалів клінічних випробувань лікарських засобів для лікування вірусної хвороби та істотних поправок до них в термін до 5 календарних днів.

Джерело.

Close