facebook

Люди мають заробляти гроші: Шмигаль прогнозує послаблення карантину

В уряді заявили, що в українців зараз немає можливості довго “сидіти вдома”. Тому карантин через коронавірус, можливо, послаблять менш ніж через 2 – 3 місяці після його введення.

 

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив під час ефіру програми “Свободи слова” на телеканалі ICTV. За його словами, Україна не може собі дозволити пів року не працювати.
Зараз в уряду є два сценарії розвитку подій

Так званий “китайський” сценарій, що передбачає короткочасні, але дуже жорсткі обмеження.
“М’який сценарій”, але з дуже жорстким виконанням санітарно-гігієнічних вимог. Мовиться про масочний режим і соціальне дистанціювання.
Після Великодня будемо вирішувати, який із двох сценаріїв запускати. Ми дуже добре розуміємо, що у багатьох людей немає фінансової подушки. Економіку потрібно запускати,
– сказав глава уряду.

Прем’єр також запевнив, що влада фінансово підтримуватиме громадян, які залишилися без заробітку.

Скільки українців можуть втратити роботу через кризу
Карантин в Україні триває вже понад два тижні – з 12 березня 2020 року. За цей час кількість безробітних у нашій державі зросла на близько 500 – 700 тисяч людей. Такі дані про темпи зростання безробіття оприлюднила Торгово-промислова палата України.
Про негативний вплив карантину в Україні на економіку свідчать результати опитування, яке провела Європейська бізнес асоціація. Майже половина компаній вже зафіксували від 20 до 50% втрат від доходів. Чверть компаній планують зменшити працівникам розмір зарплати.
Ексміністр економіки Тимофій Милованов Милованов дав поради українцям, як втриматись на роботі під час кризи вважає, що чимало людей відправлять або в тимчасові відпустки, якщо бізнес здоровий, або звільнять, якщо він збанкрутував.

гроші

Джерело.

Close