facebook

Заборонити українцям виїжджати за кордон! Уряд готує кардинальні нововведення. Радикальні заходи!

Кабмін хоче отримати право забороняти українцям виїзд за кордон.

Кабінет міністрів відправив запит Верховній Раді на надання права тимчасово забороняти проїзд на територію України іноземних громадян з країн, де зареєстровані особливо небезпечні інфекційні хвороби, а також забороняти виїзд громадян України за кордон в період карантину.

Стверджується, що даний законопроект схвалений сьогодні на засіданні уряду.

Згідно з документом, при відсутності підстав для госпіталізації осіб, у яких підозрюють інфекційну хворобу або контактування з зараженим небезпечною інфекцією, вони повинні надавати згоду на проведення протиепідемічних або профілактичних заходів, в тому числі і згоду на самоізоляцію або ізоляцію на термін, визначений медиками.

Як відомо, про дане рішення говорили вже і раніше. І навіть під час відсутності закону, Зеленський видавав відповідний указ прикордонним службам. Підтвердженням цього є і його офіційні відеозвернення, які він регулярно записує для народу. В одному з них він вже повідомляв про закриття кордонів, як для іноземних осіб, так і для українців. Тоді ж оголошувалися і певні дати. Як відомо, на сьогодні працюють тільки кілька пунктів пропуску на українських кордонах.

З країни поки що українців випускають, проте у тих при собі повинні бути документи, які підтверджують важливість такого виїзду. У разі, якщо українська служба може їх пропустити без особливих питань, тоді як через п’ять хвилин до жорстких заходів можуть вдатися прикордонники зарубіжних країн з вимогою довести, що вам дійсно життєво важливо в’їхати в їхню країну або проїхати транзитом.

Джерело.

Close