facebook

В українців масово забирають паспорти прямо на вулиці, гримить скандал: що відбувається

Угорщина масово забирає назад паспорта, які роздавала на Закарпатті

Про це розповів екс-глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль. За його словами, такі новоспечені “громадяни” нерідко зовсім не знають угорської мови.

“Якщо хтось хоче паспорт цієї країни, то отримує направлення в університет, де дають сертифікат, що він пише, читає і вільно розмовляє угорською мовою. Друге – чи бабуся, або мати були громадянами Угорщини”, – пояснив Москаль.

Як стверджує екс-глава ОДА, для закарпатців процедура така ж, однак тут у офіційного Будапешта виникли проблеми.“Спочатку Угорщина не знала, що ми корумпіруем. Зараз йдуть суди один за одним. Дали можливість здавати іспит на знання угорської мови головам сільських, селищних, міських рад, а також приймати від них присягу тощо. Виявилося, що більше половини паспортів було видано тим, хто не є етнічними угорцями, не знають мови, проживають в Києві чи ще десь“, – розповів він.Як зазначив Москаль, зараз їх відбирають назад: “Сьогодні поліції дано вказівку – якщо людину зупиняють, він показує угорський паспорт, але не говорить і не розуміє угорської мови – документ забирається”.“Є такий” Вісник президента Угорщини “, тому що приймає до громадянства президент. Робить це тихо, щоб у людини не було проблем. Але зате дві-три сторінки в кожному випуску-” позбавити громадянства такого-то, такого-то…“тобто афішують на всі 100%”, – заявив політик.

Джерело.

Close