facebook

“Українським школярам дозволять прогулювати уроки”: у МОН пояснили, про що йдеться

Українським школярам дозволять прогули уроків, якщо вони втомлені. Це буде такою ж поважною причиною для пропуску занять у школі, як і хвороба учня.

Як інформує “biz.today.ua”, про це розповів в інтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Війна наклала відбиток на весь життєвий уклад українців. Змінилися наші звички, режим роботи і навіть пріоритети. Якщо раніше школа намагалася “втокмачити” у дитячі голови знання будь-якою ціною, то тепер у пріоритеті – здоров’я дитини та її душевна рівновага. Власне, якщо з цим усе буде гаразд, то дитина зрештою зможе й засвоїти шкільну науку. Саме тому у шкільній освіті вводять послаблення для дітей війни.

Отже, тепер дітей можна не відправляти до школи у випадках, якщо вночі була повітряна тривога, і батькам з дитиною довелося провести тривалий час у сховищі, або просто дитина перебувала в тривожному стані. У такому випадку дорослим не слід змушувати дитину йти до школи на перший урок. Треба дати їй відіспатись і відновити сили. А тоді вже можна її відправити на третій або четвертий урок, або й взагалі дати пропустити день шкільного навчання.

Не варто робити різниці між тим, коли дитина захворіла, і коли вона втомлена, каже очільник Міносвіти. Тим більше, що якість знань, засвоєних втомленим учнем, залишає бажати кращого, наголосив Оксен Лісовий.

Таким чином, тепер для того, аби пропустити кілька уроків або й цілий шкільний день, не потрібно буде довідки від лікаря. А втома учня буде вважатись не менш важливою підставою для пропуску уроків, ніж хвороба.

Втім, засвоїти пропущений матеріал учневі все одно доведеться, коли він відіспиться і відпочине. Власне, для цього й існує освітня платформа “Всеукраїнська школа онлайн”, підкреслив міністр освіти.

Джерело.

Close