facebook

У США заявили про успішні випробування нового препарату проти коронавірусу

Випробування препарату “Ремдесивір” показали, що ліки можуть блокувати вірус

 

Провідний американський експерт з інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі заявив, що результати пробного дослідження лікарського засобу проти коронавірусу “Ремдесивір” показали “досить хороші новини”. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNBC.

Він розповів, що середній час одужання у пацієнтів, що приймали препарат, склав 11 днів, порівняно з 15 днями у групі плацебо. Результати також свідчать про зменшення рівня смертності: показник летальності в групі людей, що приймали “Ремдесивір”, становить 8%, а в групі плацебо – 11,6%.

“Доведено, що ліки можуть блокувати цей вірус. Коли ви знаєте, що ліки діють, ви повинні повідомити людям у групі плацебо, щоб вони могли його прийняти. Це буде новий стандарт медичної допомоги”, – заявив Фаучі.

Очікується, що представники охорони здоров’я США опублікують повні результати дослідження препарату.

Виробник препарату, біотехнологічна компанія Gilead Sciences, також опублікував попередні результати власного дослідження, які показали, що стан майже половини пацієнтів, які протягом п’яти днів отримували дозу “Ремдесивіра”, покращився. У клінічному дослідженні взяли участь 397 пацієнтів з тяжкими випадками COVID-19.

Джерело.

Close