facebook

“Попереду – вирішальний шторм”: Зеленський зробив важливу заяву про коронавірус

Через десять днів, від 11 травня, Україна почне поступово виходити із карантину, що був запроваджений від 12 березня. І саме завдяки карантину в Україні не сталося масового зараження людей. Про це під час відеозвернення 1 травня сказав президент України Володимир Зеленський.

“Ви перебуваєте на карантині вже понад місяць. І це дозволило нам збити першу хвилю захворювання. Я дуже вами пишаюся. Дякую кожному українцю за вашу витримку та терпіння. Але не розслабляємося і боремося з COVID-19 далі. Важливим пріоритетом цієї боротьби є забезпечення країни усім необхідним. Ми забезпечили регулярну доставку в Україну вантажів з усім необхідним для боротьби з коронавірусом. Нам також вдалося швидко розгорнути виробництво експрес- та ПЛР-тестів, багаторазових захисних костюмів, ми змогли виготовляти до мільйона масок на добу. Я знаю, що карантин приніс чимало труднощів бізнесу та громадянам. Ми робимо все, щоб хоч трішки полегшити вам життя”, – сказав глава держави.

Президент нагадав про заходи, які впроваджуються задля підтримки економіки:

– програма кредитів для малого та середнього бізнесу під 3-5%. Загалом на неї заплановано до 30 млрд грн.;

– 6 млрд грн спрямовано на збільшення мінімальної допомоги з безробіття;

– ФОПи першої і другої груп зможуть отримати допомогу на дитину віком до десяти років.

“Попереду травневі вихідні. Святкуйте вдома. І не забувайте, що пом’якшення карантину заплановане від 11 травня. У нас є чіткий поетапний план, за яким все поступово буде відкриватись. Але як швидко це станеться – залежить тільки від вас”, – наголосив Зеленський.

 

Джерело.

Close