facebook

Падають без свідомості, є загиблі і потерпілі: в Індії на хімзаводі пролунав страшний вибух (фото, відео)

В Індії в місті Вісакхапатнам в штаті Андхра-Прадеш стався витік токсичного газу з хімічного заводу, місцева влада підтвердила інформацію про загиблих внаслідок події.

Про це пишуть індійські ЗМІ з посиланням на заяви чиновників і свідоцтва з місця подій.

Так, відомо про смерть мінімум 5 осіб. Причиною називають витік безбарвного газу стиролу вночі.

“Отримано повідомлення про 5 смертельні випадки. Перевіряємо цю інформацію… За попередніми даними, це (витік) стиролу з підприємства LG Polymers…, що стався близько 2.30 ранку. Через витік згаданого газу його вдихали сотні людей, і вони або втратили свідомість, або мали проблеми з диханням”, – розповіла Сріджана Гуммала, представник місцевої влади.

Чиновники закликали населення при переміщеннях по вулиці використовувати змочені водою маски.

У той же час в ЗМІ стверджують, що постраждали тисячі людей, як мінімум 200 доставлені в лікарні, а загиблих зареєстровано вже 9 осіб.

“Витік газу на хімічному заводі. Люди, що живуть поруч, просто падають мертвими. Тисячі постраждалих, поки 9 смертей”, – уточнили журналісти.

У місті Вісакхапатнам і його околицях проживає близько п’яти мільйонів осіб.

За словами співробітника поліції, витік стався з двох величезних баків, які залишилися на заводі без нагляду через карантин, введений в кінці березня.

Слід зазначити, що стирол – безбарвна отруйна рідина, яка застосовується для виробництва полімерів. При вдиханні парів стиролу у людей виникають головні болі, також розвиваються захворювання печінки і нервової системи. В організм проникає через дихальні шляхи.

Close