facebook

Китай приділяє однакову увагу безсимптомним пацієнтам з COVID-19 та іншим особам з підтвердженим діагнозом захворювання

Китай приділяє однакову увагу безсимптомним пацієнтам з COVID-19 та іншим особам з підтвердженим діагнозом захворювання або підозрою на зараження, заявив в п’ятницю заступник голови Державного комітету у справах охорони здоров’я КНР Цзен Ісинь на прес-конференції.

За його словами, безсимптомні носії коронавируса нового типу також належним чином поміщалися на карантин із суворим медичним наглядом.

Цзен Ісинь заявив, що в число безсимптомних пацієнтів входять носії вірусу, у яких відсутні будь-які симптоми або інфекція протікає в легкій формі, а також люди, у яких захворювання знаходиться в інкубаційному періоді і відповідні симптоми можуть з’явитися пізніше.

“Недоречно відносити цих людей до категорії підтверджених випадків захворювання або випадків прихованої інфекції, тому ми використовуємо термін” безсимптомні випадки “для полегшення їх ведення”, – пояснив він.

Проте, Цзен Ісинь підкреслив факт застосування однаково строгих заходів в рамках такої групи пацієнтів з точки зору як публікації інформації про них в щоденних звітах комітету, так і їх ведення.

Джерело.

Close