facebook

Україну знову заллє дощами: синоптикиня дала невтішний прогноз на початок тижня

У понеділок, 18 травня, українці відчують вплив антициклону. Дощі, грози та штормовий вітер прогнозують у північних, східних і західних областях країни.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила синоптикиня Наталія Діденко. Вона уточнила, що протягом усього тижня погода буде свіжою – повітря не прогріється вище за +20 градусів.

“Температура повітря 18 травня в Україні протягом дня становитиме +14…+18 градусів, на Закарпатті та в Чернівецькій області – до +20, на крайній півночі +10…+13 градусів, в південній частині +17…+23 градуси”, – уточнила Діденко.

У Києві понеділок очікується вологим і вітряним, вдень максимальна температура повітря +16…+18.

Наталка Діденко

Сестрички-циклони Fiona та Erna козиряють одна перед одною стрічками-фронтами.
Їхні дівчачі круть-верть перед дзеркалом зумовлюють дощі та вітри у північній частині Європи.
А ось брати-близнята, атлантичні антициклони Quirinius Перший та Другий не пускатимуть опади високим атмосферним тиском та організують суху сонячну погоду в більшості країн Європи Західної, Південної, Центральної та Східної. Карта 1.
Лише над Італією локальний циклон понакидає дощової вологи. Карта 2.
Україна завтра, у понеділок, відчує вплив антициклону, тому на значній частині території суттєвих опадів не передбачається.
А ось північні області, східні, частина західних областей України потраплять під мотиляння стрічок північних фронтів – пройдуть дощі, можливі грози, західний вітер посилиться до штормових значень. Карта 2.
Температура повітря 18-го травня в Україні протягом дня становитиме +14+18 градусів, на Закарпатті та у Чернівецькій області до +20 градусів, на крайній півночі +10+13 градусів, у південній частині +17+23 градуси.
У Києві понеділок очікується вологим та вітряним, вдень максимальна температура повітря +16+18 градусів.
Протягом тижня стабільно сухої, сонячної погоди – не чекати, повітря буде свіжим, тобто, серйозно за +20 градусів позначки термометрів не перемахуватимуть.
Тому поки що, кому холодно, можна погрітися спогляданням сьогоднішньої спеки в Центральній Африці, Єгипті, в Індії чи на Аравійському півострові. Карта 3.

Джерело.

Close