facebook

ПриватБанк та інші топкомпанії поповнять бюджет України: Шмигаль озвучив суми

Частина доходів “ПриватБанку”, “Турбоатома” й “Укртрансаміаку” будуть перераховані до державного бюджету України.

Таке рішення Кабінет міністрів ухвалив у середу, 20 травня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

“Сьогодні ми затвердили річний звіт “ПриватБанку” за 2019 рік: 75% чистого прибутку в розмірі 24,4 млрд грн. Ще 5% чистого прибутку банку в розмірі 1,6 млрд грн будуть спрямовані в резервний фонд.

Також затвердили фінансовий план “Турбоатома” на 2020 рік. Згідно з планом, державне підприємство сплатить до бюджету 712 млн грн. Також затвердили фінансовий план “Укртрансаміаку”. Виплати на користь держави складуть 1,35 млрд грн”, – розповів Шмигаль.

Прем’єр зазначив, що в такий спосіб уряд хоче домогтися, щоб державні установи “працювали для українців”.

Прем‘єр-міністр України Шмигаль Д.А.
Державні установи мають працювати для українців. На початку травня Уряд ухвалив рішення, що кошти від Нафтогазу підуть на будівництво лікарень, доріг і шкіл.

Сьогодні ми затвердили річний звіт «Приватбанку» за 2019 рік: 75% чистого прибутку у розмірі 24,4 млрд грн. Ще 5% чистого прибутку банку в розмірі 1,6 млрд грн будуть направлені до резервного фонду.

Також, затвердили фінансовий план «Турбоатому» на 2020 рік. Згідно з планом державне підприємство сплатить у бюджет 712 млн грн. Так само затвердили фінансовий план «Укртрансаміаку». Виплати на користь держави становитимуть 1,35 млрд грн.

Джерело.

Close