facebook

У Мехіко вчені виявили древні поховання людей і мамонтів

Вчені мексиканського Національного інституту антропології та історії повідомили про виявлення на місці будівництва нового міжнародного аеропорту Феліпе Анхелес в Мехіко останків 60 мамонтів, а також 15 людських поховань доиспанского періоду.

“Виявлення та відновлення скелетів приблизно 60 мамонтів, а також 15 людських поховань доиспанского часу на місці будівництва міжнародного аеропорту імені генерала Феліпе Анхелес дозволить просунутися в розумінні еволюції басейну Мексики”, – йдеться в повідомленні на сайті інституту.

На думку археологів, знайдені екземпляри мамонтів відносяться до виду Mammuthus columbi, який населяв Північну Америку в період плейстоцену, що завершився 12 тисяч років тому.

У декількох кілометрах від виявлених останків в листопаді була знайдена перша збережена пастка на мамонтів віком 14,5 тисячі років, проте в даному випадку мова йде про природну загибель тварин, ймовірно, потонули в болотистій місцевості.

Людські поховання, також виявлені археологами, належали фермерам, які були поховані недалеко від поселення разом з горщиками, мисками і глиняними статуетками. Виявлена ​​кераміка вказує на вік поселення, яке знаходилося на цьому місці в VIII-X століттях нашої ери.

Вчені запевняють, що розташування розкопок не спричинить перепланування або скасування будівництва аеропорту, а також що знахідки були зроблені саме завдяки ведуться робіт.

У планах істориків і Міноборони, яке виступає будівельником, включити частину археологічних знахідок до складу музею-заповідника на території аеропортового комплексу.

Джерело.

Close