facebook

Знайдений застреленим нардеп мав арсенал зброї та позичив комусь $1,5 мільйона

Бізнес народного депутата від групи “Довіра” Валерія Давиденка, якого знайшли мертвим 23 травня в його офісі в центрі Києва, оформлений на його матір Валентину Миколаївну.

На ній офіційно задекларовано й найбільше в родині готівки. А ще на нардепа зареєстровано чотири види зброї.

У декларації Давиденко вказав двох доньок, матір та дружину, з якою офіційно не перебував у шлюбі. У родини є квартири, будинок, офіси в Києві та Чернігівській області, земельні ділянки. Нардеп полюбляв дорогі годинники. У декларації їх вказав шість штук – два Ulysse Nardin, Maurice Lacroix, два Rolex, Audemars Piguet. Один легковий автомобіль Toyota Land Cruiser 200 записаний на матір нардепа, інший – Infiniti FX50 – на дружину. Підприємства (переважно аграрні) зареєстровані на матір нардепа. Позаторік вона продала одне з товариств за 3 мільйони гривень. Готівкою вона тримала 615 тисяч доларів та 117 тисяч гривень.

Водночас нардеп вказав що позичив якійсь особі 500 тисяч доларів, іншій – ще 1 мільйон доларів. Ще в документі вказані три види зброї: мисливська рушниця Krieghoff (придбав 2007 року), карабін мисливський нарізний 716 Patrol BLK 16 (2017 рік), карабін Blaser R8 (2019 рік). За даними поліції, у Давиденка ще був нагородний пістолет Glock (наказ Міністерства внутрішніх справ від 07.03.2018 р. №223). Саме цю зброю знайшли поруч із тілом вбитого нардепа.

Джерело.

Close