facebook

Гвалтівників могло бути більше: нові подробиці справи про зґвалтування жінки поліцейськими на Київщині

У поліції назріває новий скандал. У Кагарлицькому районі (Київська область) співробітники департаменту внутрішньої безпеки затримали двох поліцейських, яких запідозрили в побитті та зґвалтуванні 26-річної жінки, «ФАКТАМ» вдалося з’ясувати деякі деталі цього резонансного злочину.

За інформацією джерела в правоохоронних органах нам стало відомо, що жінка, яку згвалтували в відділенні поліції, що не була підозрюваною у якій-небудь справі.

– Це 26-річна місцева жителька, – розповів «ФАКТАМ» джерело в поліції. – Вона проходила у справі просто як свідок. Її викликали на допит саме як свідка, так як в кримінальному провадженні, яке на той момент розслідувалася – кілька знайомих жінки фігурували як підозрювані в крадіжках особистого майна. До потерпілої поліцейські приїхали ввечері 24 травня. Треба сказати, що ця жінка, скажімо так, з соціально незахищеною сім’ї. Кілька разів раніше вона притягувалася як підозрювана у справі про крадіжки.

За нашою інформацією, поліцейські почали вживати спиртне прямо в кабінеті і в присутності свідка. Потім вони почали її бити, надягли на неї протигаз, стріляли над головою з пістолета. Чого хотіли добитися? Напевно, щоб свідок взяла на себе чужі крадіжки.

– Факт зґвалтування дійсно був?

– Так це так. Причому жінку згвалтували по черзі кілька разів. Їй потім навіть погрожували, що закопають в лісі. Ще одна резонансна деталь. У сусідньому кабінеті в цей же час допитували чоловіка. Він почув жіночі крики в іншій кімнаті, захвилювався, і поліцейські, щоб змусити його мовчати, нікому не розповідати про те, що він чув (саме тільки чув, бачити не міг), почали його теж бити. У чоловіка перелом носа і ребер. Він стверджує, що його також погрожували зґвалтувати і насильно вливали в рот горілку. До речі, насильно горілкою поїли і потерпілу жінку.

– Хто подав заяву? Сама потерпіла?

– Ні. Жінка вранці звернулася в лікарню. Лікарям, на питання про те, що з нею сталося, відповіла, що її побили і згвалтували в поліції. Головлікар Кагарлицької міської лікарні викликав представників Департаменту внутрішньої безпеки.

– Що відомо про особу заарештованих поліцейських?

– Перший – начальник сектору кримінальної поліції. Одружений, має двох дітей. Звання – капітан. Він учасник АТО. Його, до речі, відзначали неодноразово за зразкову службу. Раніше він був начальником карного розшуку Лівобережного району Маріуполя. Другому – 29 років, він опер. Теж одружений, але дітей немає. Поки в ГБР збирають про заарештованих більше інформації.

Начальник поліції Київщини Андрій Небитов в своєму пості в Facebook написав, що один із заарештованих поліцейських вже мав дисциплінарне правопорушення і його незабаром повинні були звільнити з органів.

Цілком можливо, що в справі про зґвалтування в поліції 26-річної жінки можуть з’явитися і нові підозрювані. Про це «Фактам» сказав прес-офіцер ГБР Максим Білоусенко.

– Державне бюро розслідувань перевіряє інформацію про те, що до справи про побиття та згвалтування могли бути причетні і інші співробітники райвідділу, – сказав Білоусенко.

Раніше глава Нацполіціі Ігор Клименко звільнив поліцейських, які підозрюються в цьому злочині, відсторонив від виконання обов’язків керівництво відділу і прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестації всього особового складу Кагарлицького відділу поліції.

Джерело.

Close