facebook

Дональда Трампа закликають призупинити видачу імміграційних віз кваліфікованим працівникам

У той час як американці стикаються з приголомшливо високим рівнем безробіття в результаті пандемії коронавируса.

Що трапилося? New York Times повідомило, що Трамп розглядає можливість заборони на видачу нових віз в певних категоріях зайнятості, включаючи H-1B. Також він роздумує над тим, щоб припинити програму факультативного практичного навчання (OPT), яка дозволяє іноземцям, які отримують студентські візи, працювати в США на термін до трьох років після закінчення навчання, повідомляє Vox.

Тим часом, зовсім недавно США тимчасово спростили життя власникам трудових віз для сезонних працівників.

Навіщо це потрібно? Республіканські законодавці підштовхують Трампа призупинити програми H-1B і OPT на рік або до тих пір, поки рівень безробіття, що досяг майже 15% від працездатного населення, не повернеться до нормального рівня.

Контекст. Понад 85 000 іммігрантів щорічно отримують візи H-1B для кваліфікованих працівників, вагома частина яких припадає на таких технологічних гігантів, як Google і Amazon. Попит на ці візи постійно перевищує пропозицію.

Проблема. Тим часом, багато роботодавців стикаються з труднощами при заповненні посад, що потребують спеціальних навичок. Особливо в областях STEM, де існує сильна нестача робочої сили, яка допомагає стимулювати економічне зростання і створювати робочі місця для самих американців.

Думки. Багато експертів галузі вважають, що хоча у програм є свої недоліки, їх закриття, ймовірно, не допоможе переважній більшості тих, хто шукає роботу американців під час кризи. А повне припинення програм створить невизначеність для роботодавців та проблеми для американських університетів, дослідницьких інститутів, які на них покладаються.

Експерти кажуть, що внесення змін до програми, щоб іноземні робітники не витісняли американців, краще, ніж їх припинення. Законодавці домагалися таких реформ в програмі H-1B вже більше десяти років і продовжують спроби зараз.

Джерело.

Close