facebook

“70 000 доларів за посаду”: на Закарпатті очільником лісомисливгоспу хочуть призначити раніше звільненого прогульника

Колектив ДП “Великобичківське ЛМГ” Закарпатської області звертається до Державного агентства лісових ресурсів України з приводу недопущення призначення керівником підприємства раніше звільненого прогульника Вадима Васильовича Пукман.

За інформацією працівників лісогосподарства, за отримання даної посади керівництву Державного агентства лісових ресурсів України начебто занесли хабар у розмірі 70 000 доларів. Відповідне звернення у Facebook опублікували працівники лісомисливського господарства.

Працівники лісогосподарства зазначають, що у цей складний для України час – пандемії COVID-19, нищівних погодних катаклізмів, що призвело до кризового стану економіки – на фінансово-успішне підприємство ведеться цілеспрямована робота з дестабілізації.

“Колективне звернення працівників ДП “Великобичківське ЛМГ” до Державного агентства лісових ресурсів України залишилося без конкретного вирішення, керівництво лісовою галуззю абсолютно не реагує на бажання працівників колективу мати керівником підприємства будь-кого з достойних спеціалістів підприємства, а не ходаків з грошима на вулицю Шота Руставелі, 9а у місті Київ, які раніше були звільнені за грубі порушення трудового та лісового законодавства.

Керівництво Держлісагентства України вперто не чує прохання колективу простих працівників ДП “Великобичківське ЛМГ”, колективні звернення яких неодноразово були направлені до них та вищого керівництва держави, та навіть не вважало за потрібне прийняти 11 делегованих колективом лісгоспу працівників, які поїхали в Київ на наступний день після невдалого представлення т.в.о. директора Теличука В.Ф. Прості лісівники, їх думка, їх бажання не цікаві вищому керівництву лісовою галуззю України”, – йдеться у зверненні.

У лісогосподарстві зазначають, що позиція з цього питання керівників місцевого самоврядування Рахівського району абсолютно і повністю ігнорована Держлісагентством України, як і два листи голови Рахівської райдержадміністрації та голови Рахівської районної ради за підтримки кандидатури на посаду директора підприємства Юрія Сойми, а також ігнороване третє звернення голови Рахівської райдержадміністрації, яке підписали 10 голів сільських та селищних рад, які є в зоні діяльності підприємства, які одностайно підтримують кандидатуру на посаду директора підприємства Юрія Сойму.

“Та тепер, чим далі, тим “веселіше”. Для нашого лісгоспу Держлісагентство України готує подання для нового кандидата виконуючого обов’язки директора ДП “Великобичківське ЛМГ”, колишнього працівника підприємства Вадима Пукмана, який займав посаду головного мисливствознавця та був звільнений з роботи у серпні 2014 року за прогули, згідно п.4 ст. 40КЗпП України.

Вчора, 06.07.2020 року опублікована електронна декларація Пукман Вадима Васильовича, як кандидата на посаду виконувача обов’язків директора ДП “Великобичківське ЛМГ”, – констатують у лісомисливському господарстві.

Лісівники зазначають, що керівництво ДаЛРУ не хоче чути крик колективу підприємства.

“Може Ви, пане Власенко С.Г., почуєте нас? А тому, що Пукман В.В. і його прибічники у повний зріст та голос заявляють, що вони заплатили керівництву Державного агентства лісових ресурсів України за призначення на посаду 70 тисяч доларів (цікаво, теперішньому чи минулому?).

За які заслуги та професійні якості Пукмана В.В. вибрало Держлісагентство саме цього кандидата. Шелест “зелені” для них вагоміший аргумент? Так бореться команда “слуг народу” з корупцією та хабарництвом у вищих ешелонах влади”, – сказано у зверненні.

Керівництво ДП “Великобичківське ЛМГ” зазначає, що завжди виконувало директиви, вказівки та накази Держлісагентства України та цікавится, чому керівництво Держлісагентства не хоче чути голос та прохання простих лісівників, які протягом пів року просять допомогти вирішити не складне кадрове призначення.

Джерело.

Close