facebook

Недошили, стекла кров’ю просто на ліжку: 25-річна породіля померла після пологів (відео)

Рідні 25-річної жінки, яка померла після пологів в місті Олександрія Кіровоградської області, у її смерті звинувачують лікарів. Жінці робили екстрений кесарів розтин, а за кілька годин після операції в реанімації констатували смерть. Малюка медики врятували.

П'ять дітей осиротіли. Смерть породіллі від коронавірусу ...

 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Хлопчик, якого народила жінка, цілком здоровий і його постійно навідує тато. Вагітність ішла добре і ніщо не віщувало біди. Жінку привезли в лікарню вже під час пологів. Вона мала народити сама, але стан плода почав погіршуватись.

“Кесарів розтин було проведено за показаннями з боку плода. Тому що виникли проблеми і для того, щоб він народився живим, пішли на оперативне розродження”, – повідомила в.о. заступника головного лікаря Олександрійської міської лікарні Ірина Литвинова.

Жінку прооперували, а за кілька годин вона померла в реанімації. Рідні породіллі певні, що через помилку лікарів. Про це ТСН повідомив удівець померлої.

На питання “Ви не вважаєте, що це була недбалість лікарів?”, він відповів: “Ну, як не вважаю, є розтин”. На питання, чи є документи, які підтверджують, що це була недбалість, відповів: “Ну, там недошите, так. Хотів би покарати, але в цей момент мені не до цього”.

Жінку оперував лікар вищої категорії з величезним досвідом, кажуть у лікарні. Там уже розпочали розслідування.

Смерть після пологів. В Олександрії Кіровоградської області померла 25-річна жінка. Їй робили екстрений кесарів розтин, а за кілька годин після операції у реанімації констатували смерть. Малюка медики врятували. В смерті породіллі рідні звинувачують лікарів. А правоохоронці розпочали досудове розслідування.

Причиною смерті жінки став геморагічний шок через крововтрату. Про це повідомили в обласному департаменті охорони здоров‘я. Зазвичай, вагітних із проблемами зі здоров‘ям шпиталізують заздалегідь. У цьому ж випадку підстав так робити не було, каже експертка департаменту охорони здоров‘я Кіровоградської ОДА за спеціальністю акушерство та гінекологія Наталя Журжер.

За фактом смерті породіллі правоохоронці розпочали досудове розслідування.

“На цей час проводяться тимчасові доступи до документації медичної. Призначено ряд судових експертиз, у тому числі судово-медична експертиза”, – повідомив керівник слідчого відділу Олександрійського відділу поліції Єгор Сергенчук.

На час проведення розслідування, лікаря, який оперував породіллю, перевели на роботу в поліклініку. Попередні ж висновки медичної комісії, чи можна було запобігти смерті жінки, обіцяють оприлюднити за два тижні.

 

Джерело.

Close