facebook

Зеленський встав на захист ветеранів! Такого від нього не чекав ніхто. Будуть жорстко покарані

Президент Володимир Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за відмову у пільговому перевезенні громадян.

Закон збільшує санкції за безпідставну відмову водіїв автотранспортних засобів від пільгового перевезення громадян.

Документ передбачає, що безпідставна відмова від передбаченого законом пільгового перевезення громадян тягне накладення штрафу на водіїв транспортних засобів, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до цього штраф становив 8 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Відзначається, що документ спрямований на зменшення випадків безпідставної відмови у пільговому перевезенні громадян, відновлення соціальної справедливості та зниження напруги у суспільстві.

Що було раніше: закон “Про внесення змін до статті 133-1 кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян” № 166-ІХ, був ухвалений парламентом 3 жовтня 2019 року.

Окрім того, до 15 листопада мають бути підготовлені зміни до закону “Про статус ветеранів війни та їх соціальний захист”. Про це під час зустрічі з родичами загиблих на Донбасі бійців сказав президент України Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба очільника держави.

Родичі військових, загиблих на Донбасі, попросили президента Володимира Зеленського підтримати зміни до законодавства, напрацьовані спільно з профільним міністерством, рідними загиблих, громадськими організаціями та активістами. Глава держави пообіцяв надати законопроєкту статус невідкладного.

Під час зустрічі родичі військових попросили президента підтримати зміни до законодавства, напрацьовані спільно з профільним міністерством, рідними загиблих, громадськими організаціями та активістами.

“Серед ініціатив, які озвучували присутні, зокрема, чітке формулювання поняття “члени сімей загиблих в АТО/ООС” і соціальні гарантії для них. Також обговорювалося питання матеріальної підтримки та допомоги дружинам, дітям і батькам загиблих воїнів. Порушувалося й питання забезпечення пільгового проїзду для цієї категорії громадян, адже часто члени сімей військовослужбовців стикаються з несправедливими відмовами тощо”, – повідомили у пресслужбі.

Президент сказав, що подасть законопроєкт до парламенту як невідкладний.

Також обговорювали можливість заснувати із 29 серпня 2020 року День пам’яті захисників України, що полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Крім того, президент і рідні загиблих військових обговорили питання патріотичного виховання, реалізації різних проєктів патріотичного спрямування, зйомки фільмів про героїв України.

Зеленський і міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда підтримали пропозицію створити при міністерстві раду сімей загиблих військовослужбовців.

Джерело.

Close