facebook

Замість оцінки – “Зараховано”: МОН пояснило, як оцінювати знання, коли 50% уроків пройшли дистанційно

Заклади освіти можуть ставити оцінки учням за певні предмети не за 12-бальною шкалою.


Сьогодні Міністерство освіти і науки України оприлюднило відповіді на найпоширеніші запитання освітян щодо організації освітнього процесу. Зокрема в одному з пунктів йдеться про виставлення оцінок за певні предмети, які учні пройшли дистанційно.

Ось що запропонували освітяни:

Надання дозволу на здійснення тематичного/семестрового/річного оцінювання предметів «Фізична культура», «Трудове навчання», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Основи здоров’я» та окремих предметів варіативної складової не за 12-бальною шкалою, а – «зараховано»/«не зараховано» у разі проведення понад 50% уроків у дистанційному форматі.

У МОН на цей запит відповіли так, що кожна школа може оцінювати результати учнів за власною шкалою:

Можливість запровадження власної шкали оцінювання результатів навчання учнів визначена Законом України «Про повну загальну середню освіту» (далі – Закон). Згідно із частиною четвертою статті 17 Закону за вибором закладу освіти оцінювання може здійснюватися за власною шкалою оцінювання результатів навчання учнів. У разі запровадження закладом освіти власної шкали оцінювання результатів навчання учнів ним мають бути визначені правила переведення до системи оцінювання, визначеної законодавством.

Джерело.

Close