facebook

Україна оновила перелік країн “червоної” зони

Міністерство охорони здоров’я оновило список країн «червоної» і «зеленої» зони. Відтак, “червоними” є 50 країн зі значним поширенням коронавірусу.

Відповідний список МОЗ оприлюднив 30 жовтня.

Зокрема, до “червоної” зони потрапили Австрія, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Вірменія, Грузія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кувейт, Ліван, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, США, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Чорногорія, Швейцарія та інші.

“Зеленими” залишаються Україна та ще 143 країни, серед яких Австралія, Азербайджан, Албанія, Білорусь, Бразилія, Греція, Данія, Естонія, Єгипет, Ізраїль, Індія, Казахстан, Канада, Кенія, Кіпр, Китай, Колумбія, Куба, Латвія, Литва, Мальдіви, Марокко, Мексика, Молдова, Непал, Німеччина, Нова Зеландія, Норвегія, ОАЕ, Парагвай, Перу, Росія, Саудівська Аравія, Сербія, Таїланд, Туніс, Туреччина, Узбекистан, Фінляндія, Швеція, Японія та інші.

Нагадаємо, що після повернення з країн “червоної” зони українці повинні піти на самоізоляцію, достроково припинити яку можна після отримання негативного результату ПЛР-тесту.

Також для в’їзду в Україну всім іноземцям потрібний страховий поліс, що покриває Covid-19. Обсервації не підлягають особи, що прибули з країн «червоної» зони у разі оотримання негативного результату тестування на коронавірус методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону України.

Джерело.

Close