facebook

В заручниках у терористів

Бойовики тримають у в’язницях журналістів, медиків і вчителів.

Тривожні новини прийшли від наших військових в Сирії. Жителі Ідлібской зони деескалації повідомили їм про триваючі арешти і викраденнях громадських діячів і пересічних громадян, які виступають проти незаконних збройних формувань і безчинств по відношенню до місцевого населення.

“За наявними даними, в даний час бойовики забороненої в РФ терористичної організації” Хайат Тахрір Аш-Шам “насильно утримують у в’язницях та інших місцях позбавлення волі не менше 2116 чоловік, у тому числі працівників засобів масової інформації, медиків, вчителів і представників духовенства”, – розповів заступник керівника російського миротворчого центру контр-адмірал Олександр Гринкевич.

Проблема в тому, що за дотриманням режиму припинення вогню і порядок в Ідлібі відповідають турецькі військові. Наші офіцери неодноразово просили їх розібратися в цій провінції бойовиками. Тим більше що саме звідти терористи систематично запускають саморобні дрони для ударів по російській авіабазі в Хмейміме.

Атаки безпілотників успішно припиняють наші засоби ППО. Але факт залишається фактом: у Ідлібі бандити почувають себе комфортно і фактично господарюють в місцевих населених пунктах. Ось чому контр-адмірал Гринкевич в черговий раз закликав Туреччину вжити дієвих заходів щодо ліквідації там терористичних формувань і звільнення незаконно утримуваних бойовиками сирійців.

Нагадаємо, що раніше наш миротворчий центр неодноразово повідомляв про підготовку в Ідлібі провокації з отруйними речовинами. Не далі як у вересні російські військові оприлюднили план терористів з “Хайат Тахрір Аш-Шам” застосувати “хімію” проти мирного населення в районі висоти Джебель -Завія. За допомогою репортерів зарубіжних ЗМІ вони збиралися зняти це на відео, поширити кадри в інтернеті і звинуватити в хіматаке армію президента Асада. Терористів анітрохи не бентежить, що хімічної зброї в арсеналах урядових військ Сирії немає – його повністю знищили. Чи не бентежить цей факт і їх західних покровителів.

Нічого нового і тут немає. Досить згадати, як подібні фейкові ролики в різних містах Сирії готували так звані “Білі каски”. І як потім їх постановочні зйомки американські військові використовували як привід для ракетних ударів по позиціях і об’єктів урядових військ. Цю тактику взяли на озброєння терористи.

Джерело.

Close