facebook

Як коронавірус проникає в організм: учені спростували популярну теорію

Рогівка ока виявилася стійкою до SARS-CoV-2.

Учені заявляли, що коронавірус може проникнути в організм через очі. При цьому дослідники з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі спростували це припущення.

За результатами дослідження з’ясувалося, що рогівка – прозорий купол в передній частині ока, що покриває райдужну оболонку і зіницю – стійка до SARS-CoV-2, пише Science Alert.

“Наші результати не доводять, що всі рогівки стійкі до COVID-19. Але кожна донорська рогівка, яку ми тестували, була стійкою до нового коронавірусу”, – розповів головний автор дослідження, молекулярний мікробіолог Джонатан Дж. Майнер.

В експериментах з використанням тканини рогівки від 25 людей, а також мишей дослідники піддали тканину ока впливу трьох окремих вірусів: SARS-CoV-2, вірусу Зіка і вірусу простого герпесу 1 (ВПГ-1).

Експеримент показав, що в експлантах рогівки людини (які також містили тканину кон’юнктиви, мембрану, що покриває решту передньої частини ока) вірус герпесу і Зіка був здатний реплікуватися в тканині, але тести не показали жодних ознак реплікації коронавірусу.

Джерело.

Close