facebook

Нарколог налякав впливом алкоголю на організм при COVID-19

Алкоголь нейтралізує дію антибіотиків і підсилює їхній руйнівний вплив.

Вживання алкоголю під час лікування від COVID-19 може погіршити становище пацієнта і легку форму перевести в стан середньої тяжкості або важкий. Це значно ускладнює роботу лікарів і знижує шанси на одужання. Алкоголь також підвищує ризик інфікування у здорової людини.

Як заявив лікар і керівник наркологічної клініки Руслан Ісаєв інтерв’ю радіо Sputnik, препарати, які застосовуються при лікуванні, не сумісні зі спиртним, так як в основному це антибіотики. Алкоголь не тільки нейтралізує їхню дію, але і підсилює їхній руйнівний вплив.

Перш за все, мова про антибіотики. Ці препарати самі по собі можуть викликати побічні ефекти, а алкоголь сприятиме виникненню додаткових ускладнень. Також вживання алкоголю ускладнює дію антикоагулянтів-препаратів, що перешкоджають утворенню тромбів. Через алкоголь, який підвищує згортання крові, їх потрібно буде застосовувати у великих кількостях — – пояснив нарколог.

На думку і досвіду Ісаєва, при середньому і тяжкому перебігу коронавірусу, як і будь-якого іншого інфекційного захворювання, пацієнти відчувають себе дійсно погано. Одних це утримує від вживання спиртних напоїв, інші просто не в змозі думати про випивку зі зрозумілих причин. Проте міцна дружба з алкоголем не корисна нікому, бо знижений при алкоголізмі імунітет автоматично вписує людину в групу ризику.

Джерело.

Close