facebook

В Україні почали ефективно лікувати Covid-19 вітчизняним препаратом

Дослідження показали, що ліки істотно полегшують хід перебігу хвороби.

В Україні фармацевтична компанія завершила клінічні випробування препарату Біовен для лікування пневмонії, викликаної вірусом Covid-19.

“Завершені клінічні випробування нашого препарату Біовен (імуноглобулін). Клінічні дослідження розпочаті в травні, рандомізовані 66 пацієнтів з тяжким перебігом хвороби, до дослідження залучено дев’ять баз. Дослідження завершено в жовтні”, – написав у Facebook голова ради директорів компанії Біофарма Костянтин Єфименко.

За словами фахівця, використання Біовену в комплексній терапії пневмонії, викликаної коронавірусом, в порівнянні зі стандартною терапією дозволяє досягти бажаного для пацієнта результату в лікуванні. Зафіксовано скорочення летальності – в чотири рази (з 23,6 до 6,25%), скорочення середнього часу до настання поліпшення – з дев’яти до п’яти днів, скорочення часу госпіталізації в умовах стаціонару – на три-п’ять днів.

Як підкреслив Єфименко, зараз у світі тривають 18 клінічних досліджень імуноглобуліну. Всі вони розпочаті глобальними міжнародними компаніями, переважно в США і Західній Європі.

Глава компанії констатував, що 13 листопада в Україні Біовен був включений в протокол лікування Covid-19.

Джерело.

Close