facebook

У МОЗ зробили невтішний прогноз щодо жорсткого карантину в Україні

Формат карантину вихідного дня в Україні розроблено за участю епідеміологів і лікарів, зазначив Максим Степанов.

Найбільш ефективним варіантом боротьби з епідемією COVID-19 в Україні є запровадження жорсткого карантину. Однак держава з точки зору економіки нездатна витримати обмеження такого рівня. Саме тому було прийнято рішення про запуск карантину вихідного дня.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу у п’ятницю, 14 листопада.

За його словами, найбільш оптимальним способом виходу з ситуації з епідемією COVID-19 могло б стати запровадження суворих протиепідемічних заходів. Такий сценарій реалізували багато європейських держав, включаючи Францію, Іспанію, Німеччину, Польщу та Чехію. Однак Україна не може піти на аналогічні заходи.

“Ми просто економічно не витримаємо повного локдауну. І ми це розуміємо. Ми ще не такі сильні, щоб витримати повний локдаун. Тому ми знайшли інше рішення”, – сказав глава МОЗ.

Також він додав, що карантин вихідного дня може посприяти зниженню числа соціальних контактів і поліпшенню епідемічної ситуації. Ефективність подібних заходів, які розроблялися за участю епідеміологів і лікарів, доведена на прикладі Ізраїлю.

“Експерти вважають, що навіть нетривала відсутність соціальних контактів дозволить поліпшити епідемічну ситуацію. Наприклад, в Ізраїлі завдяки впровадженню карантину “вихідного дня” було не тільки зупинено зростання захворюваності, а й відбулося зниження її рівня”, – підкреслив Максим Степанов.

Джерело.

Close