facebook

Антибіотики при COVID-19: як українські лікарі наближають катастрофу для людства

Медики закликають українців не приймати антибіотики при COVID-19, вони потрібні тільки пацієнтам з бактеріальною інфекцією, що буває вкрай рідко.

Про це в коментарі hromadske розповіла кандидат медичних наук, пульмонолог клініки «Оберіг» Ірина Суворкина.

Лікар ще раз підкреслила, що антибіотики призначають в окремих випадках пацієнтам, у яких до вірусної інфекції приєдналася ще й бактеріальна. Це може показати аналіз крові:
«Її можна запідозрити, коли у хворого з’являється друга хвиля лихоманки, виділяється гнійна мокрота при кашлі, змінюються показники крові, і за іншими ознаками, які повинен знати лікар».
При цьому вчені говорять, що таке буває досить рідко. Так, за даними американських і британських дослідників, супутню бактеріальну інфекцію мають лише 3-5% хворих коронавірусів.

Пити антибіотики, як призначають багато лікарів, «для профілактики», немає сенсу – ускладнення COVID-19 вони не допоможуть запобігти, зате можуть стати причиною інших хвороб.
Раніше лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров говорив, що українські лікарі масово і необгрунтовано призначають пацієнтам з COVID-19 антибіотики, що в подальшому може призвести до катастрофи.
А китайські лікарі кажуть, що лікування COVID-19 антибіотиками на ранній стадії в 1,5 рази збільшує ризик переходу хвороби у важку форму.

Джерело.

Close