facebook

Тотальний карантин в Україні: у Кабміні назвали три ймовірні сценарії

У разі погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 тотальний локдаун в Україні можуть запровадити вже найближчим часом.

Найбільш щадний варіант тотального карантину в Україні – обмеження на 2-3 тижні з 29 грудня / УНІАН
Кабінет міністрів розглядає три сценарії посилення карантину в Україні. Найбільш щадний варіант передбачає обмеження роботи деяких підприємств на 3 тижні з 29 грудня. Однак за умови погіршення ситуації з COVID-19 на українців очікує тотальне посилення карантинних заходів вже наступного тижня.

Як розповіли співрозмовники видання LIGA.net в українському уряді, влада розглядає саме такі пріоритетні варіанти посилення карантину в Україні.

Перший варіант
Жорсткий карантин на території країни можуть запровадити вже наступного тижня в тому випадку, якщо епідемічна ситуація погіршиться. За такого розвитку подій влада запустить тотальні карантинні заходи вже з наступного тижня – відразу після прийняття законів, що гарантують фінансову підтримку бізнесу. Триватиме такий карантин від 2 тижнів до кінця новорічних свят. Це крайній варіант, який розглядає Кабмін.

Другий варіант
В якості альтернативи уряд розмірковує над запровадженням карантину не раніше 15 грудня і до закінчення різдвяних свят. В такому випадку бізнес зможе заздалегідь підготуватися до протиепідемічних заходів. Такий варіант є найбільш вірогідним і оптимальним, але ситуація залежить від статистики щодо захворюваності коронавірусної інфекцією.

Третій варіант
Це найбільш щадний варіант, згідно з яким низка суб’єктів підприємницької діяльності припинять роботу з 29 грудня на термін від 2 до 3 тижнів. Як вважають у Кабміні, бізнес в такому випадку зможе спокійно впоратися з карантинними заходами і успішно завершити свої справи до кінця року.

Джерело.

Close