facebook

Напад у прямому ефірі: у поліції розкрили подробиці атаки на журналістку в Києві

Нападнику загрожує обмеження волі на строк до трьох років.

Печерське управління поліції в Києві розпочало кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Як передає прес-служба столичної поліції, вчора о 16: 40 правоохоронцям надійшло повідомлення від представників ЗМІ про те, що в парку Слави невідомий чоловік перешкоджав роботі знімальної групи.

“На місці події поліцейські з’ясували, що під час знімання сюжету біля Національного музею Голодомору-геноциду до кореспондентки одного із телеканалів підбіг невідомий та вибив мікрофон із рук. Після вчинення протиправних дій чоловік втік. Правоохоронці задокументували подію, провели ряд необхідних першочергових слідчих дій, поспілкувалися зі свідками та вилучили записи з камер відеонагляду”, – йдеться в повідомленні.

Справу порушено за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу, санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Поліцейські встановлюють особу правопорушника.

Журналістка Віолетта Товкес, на яку було скоєно напад, розповіла про своє самопочуття і деталі події.

Як передає Telegram-канал PavlovskyNEWS, стан дівчини нормальний. Вона повідомила, що у неї болить рука, після другого удару, яким нападник вибив лампадку. Перед самим нападом в ефірі Товкес говорила, що в Україні проходить “загальнонаціональний флешмоб”, але їй не вдалося закінчити думку через агресію чоловіка.

Віолетта уточнила, що вона називала флешмобом не геноцид, а йшлося про акцію “Запали свічку пам’яті”.

Також журналістка повідомила, що вже провела власне розслідування. Вона по кадрах переглянула відео нападу, зафіксувала обличчя нападника і побачила на його телефоні емблему однієї з організацій. Але її назва Товкес поки вирішила не розкривати.

Джерело.

Close