facebook

Що не можна робити після перенесеного COVID-19: лікар озвучив заборони

Навіть ті люди, які перехворіли COVID-19 в легкій формі вимагають відновлення організму і дотримання певних заборон. Як стверджує лікар Тарас Жиравецький, організму на відновлення потрібно не менше місяця.


Він розповів, що категорично не можна робити тим, хто переніс коронавірус, передає ТСН.

«По-перше, не займатися моржуванням. Це дуже небезпечно. Можна так само відкласти сауну, щоб людина не давала такого навантаження з контрастами. Крім того, спорт відкласти мінімум на місяць. Тому що було багато випадків, коли пацієнти після перенесеного коронавируса відновлювали спорт і, на жаль, їх стан погіршувався: піднімалася температура, з’являлася задишка, втома. Цього не потрібно робити, потрібно дати організму просто відновитися. Він розумний, спокійно сам відновлюється приблизно через місяць », – пояснив медик.
Також Жиравецький порадив добре спати, більше відпочивати і нормально харчуватися. На думку лікаря, не зайвими будуть і вітаміни.

«Нормальне харчування, відпочинок, більше спати. Якщо є підвищені показники печінкових проб, тоді лікар призначає гепатопротектори. Також регулюються ниркові проби: якщо високий рівень сечової кислоти або зниження. Алкоголь потрібно виключити на час так само, щоб не навантажувати організм. Але основне – не допускати великого фізичного навантаження. Це дуже важливо », – додав він.
А ще Жиравецький рекомендує пацієнтам зробити аналіз на згортання крові. Особливо цей аналіз важливий для тих, хто старше 35 років.

Джерело.

Close