facebook

У МОЗ назвали дату початку вакцинації від COVID в Україні

Вакцинація від COVID-19 в Україні орієнтовно стартує в березні 2021 року. Терміни можуть зрушити в разі затримки поставок.


Про це в коментарі РБК-Україна розповів в.о. глави Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я Ігор Кузин:

«Орієнтовно розраховуємо почати вакцинацію першого березня. Однак це залежить від того, коли вакцина фізично буде доставлена в Україну. Але ми готуємося таким чином, щоб почати вакцинацію першого березня ».
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що навіть якщо не враховувати геополітичні проблеми, Україна не може і не буде використовувати російську вакцину проти COVID-19 «Супутник V«, адже препарат не пройшов третю стадію клінічних випробувань.
Напередодні російський фонд прямих інвестицій і Центр імені Гамалії заявили, що готові виробляти вакцину в Україні та подати документи для її реєстрації державними регулюючими органами. Більш того, там додали, Що випуск готової форми вакцини на території України вже налагодила одна з провідних фармацевтичних компаній – АТ Біолік.

При цьому харківська компанія «Біолік» спростувала інформацію про виробництво російської вакцини від СOVID-19 «Супутник V» на своїх потужностях.

Джерело.

Close