facebook

Науковці назвали групу хворих на COVID-19, які заразні щонайменше два місяці

Хворі на коронавірус з пригніченою імунною системою здатні заражати оточення протягом двох місяців.

Коронавірус у світі виявили у понад 72 мільйонів осіб. Число жертв COVID-19 перевищило показник у 1,6 мільйона. Однак усі люди хворіють по-різному. Американські науковці заявили, що найбільш заразною групою пацієнтів з коронавірусом є люди з вираженою імуносупресією (пригніченим імунітетом).

Фахівці зі США в листі у журналі New England Journal of Medicine відзначили, що результати дослідження, яке вони провели, свідчать про те, що хворі на коронавірус залишалися заразними для оточення протягом щонайменше двох місяців, якщо у них була пригнічена імунна система через проходження онкологічної або гематологічної терапії.

“Пацієнти з вираженою імуносупресією після трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин (медична процедура, що застосовується в гематології та онкології — ред.) або отримання клітинної терапії можуть звільнятися від життєздатного SARS-CoV-2 протягом щонайменше двох місяців”, – відзначили американські вчені.

Експерти особливо підкреслили, що результати дослідження змушують переглянути правила роботи медиків з пацієнтами, у яких діагностовано COVID-19.

Джерело.

Close