facebook

Вже з 1 січня: сигарети і вейпи продаватимуть за новими правилами – що зміниться для українців

З 1 січня 2021 року змінюється акциз на тютюнові вироби.


З 1 січня 2021 року в Україні почнуть діяти нові акцизні марки на тютюнові вироби, а також на рідини, що використовуються в електронних сигаретах українського і зарубіжного виробництва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Варто відзначити, що в даний час рідини для електронних сигарет не відносяться до підакцизних товарів.

Згідно з інформацією Мінфін, отриманої від Державної податкової служби, було виготовлено, пройшло державний контроль, а після – направлено в територіальні органи Державної податкової служби понад 216 млн акцизних марок нового зразка, які були замовлені виробниками тютюнових виробів.

В результаті, бізнес отримав можливість своєчасно отримати марки акцизу нового зразка і підготуватися до продажу тютюнових виробів за новими правилами. В Мінфін нагадують, що зміна акцизних марок нового зразка було затверджено на засіданні Кабміну, яке відбулося 29 жовтня 2020 року.

Згідно з новими правилами, в разі, якщо сигарети і сигарили, які будуть проведені з 1 січня 2021 року будуть відзначатися марками, на яких не буде інформації про кількість одиниць вироби в пачці, такі вироби не будуть вважатися маркованими.

Як вказали в Мінфін, зміни марки акцизу допоможуть більш ефективно боротися з незаконним обігом акцизних товарів. Повідомляється, що нова акцизна марка допоможе боротися з підробленою, контрафактної та контрабандною продукцією.

Нагадаємо, в рамках боротьби з курінням серед дітей в Україні, Верховна Рада заборонила продаж електронних сигарет, а також рідин до них громадянам молодше 18 років. Закон почне діяти з 1 січня з перехідним періодом в 18 місяців.

Джерело.

Close