facebook

У МОН сказали, як будуть працювати школи і дитсадки на карантині

В Україні через пандемію коронавірусу знову запроваджують адаптивний карантин.

На всій території країни встановлять “жовтий” рівень небезпеки, відповідно до якого буде заборонено відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції через контакт з хворим на COVID-19 перебуватимуть понад 50% учнів та персоналу.

Про це міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет написав у своєму каналі в Telegram.

Під забороною також будуть масові заходи у закладах освіти (вистави, свята, концерти) за участі учнів з більш ніж однієї групи або класу та за присутності глядачів.

“Пандемія коронавірусу не відступає. Тому необхідно продовжувати карантинні заходи, спрямовані на попередження та зменшення ризиків зараження”, – написав Шкарлет.

У тих регіонах, де буде встановлено “червоний” рівень, продовжать працювати дитсадки та спеціальні заклади освіти. Учні 1-4 класів ходитимуть до школи, а всі решта здобувачів освіти навчатимуться дистанційно.

“Моя позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною. І я дякую колегам, які врахували та підтримали пропозиції не лише МОН, а й батьків та освітян”, – додав міністр.

Нагадаємо, з 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину та розподілу регіонів країни на зони. Також до 30 квітня 2021 року продовжили режим надзвичайної ситуації.

Зони адаптивного карантину.

Як працюватимуть дитсадки і школи під час адаптивного карантину.

Джерело.

Close