facebook

Ультиматум Путіну! Зеленському треба “показати свої зуби”: це знак Європі і всьому світові

Президент Володимир Зеленський повинен проявити політичну волю напередодні переговорів з Володимиром Путіним.

Подібну думку в коментарі журналістам озвучив експерт і політолог Сергій Постоловський.

За його словами, глава держави Володимир Зеленський повинен заявити президентові країни-агресора, що всі питання ми будемо обговорювати в нормандському форматі, тому нехай Володимир Путін бере свої “ініціативи” і їде на зустріч, а не висуває чергові умови.

“Росія хоче перед зустріччю “нормандської четвірки” узгодити документ, де будуть прописані всі умови Кремля щодо України. Тому президенту Зеленському треба показати свої зуби і заявити: були домовленості – після підписання формули Штайнмаєра – зустріч. Тому що, якщо підпишемо ще якісь документи, завтра Кремль захоче щось інше”, – підкреслив Постоловський.

На думку політолога, якщо у нас війна з Росією, то Україна повинна мати свою принципову позицію. Володимир Путін відчуває, що може тиснути на нашу країну і буде робити це, щоб домогтися вигідних для себе цілей.

“Якщо ми йдемо на компроміс, то і Росія повинна йти на наші умови. Також як Франція і Німеччина. Зокрема, що стосується безпеки в ОРДЛО. Як можна проводити вибори на території, де результат і так відомий, якщо звідти Росія не виведе війська, а ми не відновимо контроль над кордоном? Немає елементарних гарантій безпеки. Кордон відкритий, хто і як пересувається-невідомо”, – заявив політичний експерт.

Підсумовуючи, Сергій Постоловський заявив, що зустріч лідерів Нормандської четвірки необхідно проводити, оскільки Україна має бути послідовною у виконанні своїх міжнародних зобов’язань.

“Це знак Європі і заходу в цілому, що Україна послідовна у виконанні своїх зобов’язань. Не відмежовуватися від політико-дипломатичних шляхів вирішення збройного конфлікту. Тому що наша відмова буде на руку Путіну, домовляться без нас. Тому треба зустрічатися”, – резюмував експерт, спілкуючись з журналістами.

Нагадаємо, що зустріч Зеленського, Володимира Путіна, Еммануеля Макрона та Ангели Меркель має пройти у Парижі. Дату перемовин переносили кілька разів. Раніше президент Володимир Зеленський говорив, що саміт в нормандському форматі відбудеться у листопаді 2019 року.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що є технічна неможливість з боку Росії взяти участь в узгоджений час. Французькі і німецькі партнери пропонують нові дати. Пізніше Пристайко розказав, що Росія вимагає узгодити документ, що стане підсумком саміту “нормандської четвірки”. Кремль хоче здійснити це перед зустріччю лідерів України, РФ, Німеччини та Франції.

Джерело.

Close