facebook

Щoб нe вiдiбрaлu! В cтрaхy пeрeд кoнфiскaцiєю Пoрoшeнкo eкcтрeнo пeрeпuсyє влaснuй бiзнeс нa свoгo

Корпорація Roshen не спростовує інформацію про те, що колишній президент України і нардеп Петро Порошенко перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на старшого сина Олексія.

Про це НВ Бізнес повідомили в прес-службі корпорації.

«Про причини, то це – питання до бенефіціарам», – додали в прес-службі.

Раніше Центр протидії корупції оприлюднив дані про те, що за станом на 6 листопада бенефіціаром компанії ТОВ Центрально-Європейська кондитерська компанія (ЦЕКК) значиться Олексій Порошенко – старший син президента.

Це підтверджує Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Там зазначено, що контроль над ЦЕКК перейшов до Порошенка-молодшого в результаті отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe BV, яка володіє 85% ЦЕКК. Раніше Roshen Europe BV також належала Порошенко-старшому, згідно з його останньою декларації

При цьому станом на 20 травня 2019 Петро Порошенко в декларації про майно і доходи вказав себе бенефіціарним власником ЦЕКК.

ЦЕКК – одна з головних компаній в структурі корпорації Roshen, адже вона є засновником ряду інших підприємств.

Також повідомляється, що одночасно бенефіціарний власник почав змінюватися і в тих компаніях, де ТОВ ЦЕКК є засновником. Зокрема, ТОВ Рошен де люкс, ТОВ КК Рошен, ТОВ Рошен-Волинь, ТОВ Рошен Світ і інші, які до недавнього часу декларував Порошенко-старший. У них колишнього президента також замінив його син.

Порошенко-старший залишається бенефіціарним власником в ряді інших підконтрольних ЦЕКК підприємств: ТОВ Рошен-Столиця, ЗАТ Київська кондитерська фабрика Рошен.

Джерело.

Close