facebook

Назвали дату відновлення видачі дозволів на зброю в Україні

Із четверга, 18 березня, в Україні відновиться процес видачі дозволів на зброю після розформування відповідної служби на початку місяця.

Наразі ще напрацьовується алгоритм роботи нового підрозділу, який займатиметься питаннями реєстрації та контролю, повідомив на своїй сторінці у Facebook глава Національної поліції України Ігор Клименко.

“Відповідна служба ще в процесі реорганізації, але продовжує роботу. Всіх працівників цих підрозділів на період переформатування виведено поза штат. Робочий процес контролюють співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції”, – уточнив він.

Клименко додав, що повноваження для оформлення документів на отримання або продовження дозволів на зброю планують у найближчому майбутньому передати в сервісні центри Міністерства внутрішніх справ.

“Увесь документообіг здійснюватиметься через електронну базу. Це мінімізує можливість корупційної складової під час цього процесу. Крім того, створюється Єдина база зареєстрованої зброї”, – додав він.

Також глава Нацполіції уточнив, що строк проведення службового розслідування, на який було припинено процес видачі або продовження дозволів, не враховуватиметься під час перереєстрації зброї, і штрафних санкцій теж не буде.

Джерело.

Close