facebook

Повідомили, скільки українців повторно заразилися коронавірусом

В Україні повторно захворіли коронавірусом щонайменше 1 360 осіб. Це офіційні дані від обласних лабораторних центрів, але чи було повторне інфікування новим штамом чи вже відомим, невідомо.

Про це розповів генеральний директор Центру громадського здоров’я України Роман Родина під час брифінгу 18 березня, повідомляє ТСН.

“Ми зібрали інформацію про людей, які перехворіли один раз і були внесені до електронної системи епіднагляду як одужали, і потім через деякий час знову було поставлено діагноз COVID-19. Станом на позавчора, тобто на 16 число, людей 1 360. Це за даними обласних лабораторних центрів, які збирають інформацію про випадки”, – повідомив він.

Крім того, Родина пояснив, що немає доказів того, що людина після перенесеного коронавірусу, повністю захищена і невідомо, чи викликане повторне зараження одним і тим же штамом COVID.

“Антитіла… тримаються, за різними даними, від 2 до 4 місяців… Якщо людина говорить, що у нього є антитіла – це не означає, що він абсолютно захищений тут і зараз. Сказати, що повторний випадок – це коли людина захворіла, одужала, і через якийсь період знову хворіє, зараз не можемо. Ми просто для себе провели скринінг, чи були одні й ті ж самі люди, які попередньо хворіли і потім повторно захворіли. Це була ідентифікація за прізвищем”, – додав він.

Джерело.

Close