facebook

Епіфаній розповів, як українці зможуть освятити паску на Великдень в умовах карантину

На Великдень-2021 в Україні храми будуть відчинені для вірян, відбуватимуться і богослужіння та освячення пасок, але у зв’язку з пандемією людям слід дотриматися карантину у приходити до церков у масках, а на території – дотримуватися дистанції.

Також священики освятять паски на хлібокомбінатах, заводах і магазинах, які потім можна буде придбати в крамницях і не йти до церкви.

Про це заявив предстоятель Православної церкви України, митрополит Епіфаній в інтерв’ю «Радіо Свобода», передає ТСН.

За його словами, на Великдень усі охочі зможуть прийти до церкви для освячення паски, але за умов дотримання дистанції і використовуючи захисні маски. Для тих, хто все ж хоче убезпечити себе і рідних та не піде до храму на Великдень, цьогоріч знову застосують практику освячення великодніх пасок на хлібокомбінатах, на заводах і в крамницях.

«Є цілі мережі магазинів, які звертаються до нас. Навіть у Києві ми делегуємо священнослужителів, які впродовж цих днів звершують освячення пасок і різних страв», – заявив Епіфаній.

Водночас, Епіфаній нагадав, що наразі кожна громада на місці ухвалює рішення щодо впровадження тих чи інших обмежень залежно від того, в якій зоні вони перебувають. Якщо регіон перебуває у «червоній» зоні, то там діятимуть посиленні карантинні обмеження.

«Храми будуть відчинені. І на вулиці, наскільки мені відомо з рішення МОЗ, і є заяви МОЗ про те, що не буде таких жорстких обмежень. Богослужіння будуть звершуватися. Але зараз ми бачимо, що центральна влада передала фактично повноваження на місця. І кожна громада на місці, чи це обласний центр, чи це ОТГ, ухвалюють рішення, залежно від того, в якій зоні вони перебувають. Якщо це «червона» зона, коли хвороба інтенсивно розвивається, то, звичайно, обмеження посилюються», – пояснив голова ПЦУ.

Джерело.

Close