facebook

В Україні посилили вимоги для субсидіантів: на заяву є п’ять місяців

В Україні з 1 травня субсидіанти повинні подати заяви для продовження виплат. Крім того, в Кабміні підготували нові правила.

Скільки заплатимо за комуналку

Про відповідне рішення на засіданні Кабміну оголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. “Починаючи з травня одержувачі субсидій повинні подати нові заяви на її отримання. Заявки можна подавати наступні 5 місяців. Зараз 92% українців отримують субсидії грошима, з травня усі 100% будуть отримувати гроші живими грошима”, – пояснив прем’єр.

Крім того, посилили і вимоги для тих, хто може отримати допомогу:

не можна мати депозит на суму понад 100 тис. грн;

не можна купувати валюту на суму від 50 тис. грн;

не можна купувати авто.

Також уряд скасував комісії, які дозволяли призначати субсидії в окремих випадках. За підрахунками ексміністра Андрія Реви, лише у Вінницькій області в цей опалювальний сезон із 36 тис. субсидій через спецкомісії призначили 19 тис. Тобто якби комісій не було, всі ці сім’ї отримали б відмову, але в Кабміні запевняють, що комісії все одно нічого не вирішують.

У Кабміні посилення правил пояснили численними порушеннями. Їх виявили під час верифікації одержувачів субсидій. Щоб не було таких зловживань, чиновники вирішили ретельніше перевіряти заявників.

Нагадаємо, з 1 травня відбудеться перерахунок субсидій для всіх українців, які отримують допомогу на оплату комуналки. Напередодні перерахунку Кабмін посилив правила для українців: враховуватимуть наявність двох і більше квартир і машин, доходи від депозитів, покупку валюти і поїздки за кордон.

Джерело.

Close