facebook

“Підозру вже оголошено!”: Колишнього топ-чиновника “Укрзалізниці” викрили на махінаціях. Розтрата 50 мільйонів

Служба безпеки України викрила розкрадання понад 50 млн гривень Укрзалізниці колишнім чиновником. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

“Оперативники спецслужби встановили, що колишній керівник однієї з регіональних філій” Укрзалізниці “ініціював питання передачі в оренду майна акціонерного товариства за заниженою відсотковою ставкою. Він, зокрема, здав частину приміщень готелю” Експрес “в Шевченківському районі Києва. Дії екс-керівника спричинили нанесення економічних збитків державі, що підтверджено проведеною експертизою “, – вказали в СБУ.

У відомстві прізвища посадовця не називають, проте за даними “Української правди”, йдеться про ексначальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, якого відсторонили ще у 2015 році.

Співробітники спецслужби зайнялися документуванням інших фактів протиправної діяльності зловмисника.

В СБУ зазначили, що в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, екс-чиновнику оголошено про підозру. Триває досудове розслідування.

Джерело.

Close