facebook

В Україні визначили, до якого віку люди вважаються «молоддю»: які пільги передбачено

Депутати Верховної Ради 321 голосом «за» ухвалили законопроєкт № 3718, який визначає принципи молодіжної політики в Україні.

Голосування за проєкт закону у другому читанні й у цілому відбулося у вівторок, 27 квітня. Згідно з документом, який було опубліковано на сайті парламенту, 35 років встановлюється як верхня межа віку молоді. Про це пише Obozrevatel.

Зазначимо, що законопроєкт, розглянутий у першому читанні, пропонував інший вік – до 29 років.

Законопроєкт № 3718 також вводить пільги для молодих сімей із дітьми:

сім’ї з однією дитиною звільняються від сплати відсотків за користування кредитом на будівництво та придбання житлових будинків і квартир;

молодим сім’ям або молодим людям, які мають двох, трьох або більше дітей, погашається, відповідно, 25% і 50% суми зобов’язань за такими кредитами.

Також документ визначає суб’єктів і зміст молодіжної роботи, особливості реалізації окремих соціальних гарантій молоді щодо вирішення житлових питань, питань охорони здоров’я, задоволення освітніх, культурних та інших потреб.

У законі також прописано створення Нацради з питань молоді при Кабміні, передбачено розширення мережі молодіжних центрів.

Окрім того, створюється Українська молодіжна фундація. Вона має видавати гранти на підтримку ідей, ініціатив і проєктів молоді, а також інституційні гранти.

Джерело.

Close