facebook

“Зеленський вже погодився”: Зустріч з Путіним повинна відбутися до 20 грудня. Росію все одно “дотиснуть”!

Перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував провести переговори глав Росії та України Володимира Путіна і Володимира Зеленського в Казахстані.

Про це повідомляє російське видання РІА “Новости”.

На переконання екс-глави Казахстану, двом президентам вкрай необхідно поговорити особисто наодинці.

“Я зустрівся з паном Зеленським, послухав його. Буквально вчора говорив з Володимиром Путіним на тему, як далі вирішувати цю проблему … Я вважаю, що потрібна окрема особиста зустріч президентів Росії і України”, – заявив Назарбаєв під час засідання дискусійного майданчика ” Астана клуб “.

За словами Назарбаєва, український лідер вже погодився на зустріч на “нейтральному майданчику”.

Нагадаємо, вчора помічник президента РФ Юрій Ушаков сказав, що вважає можливим проведення саміту в нормандському формат до кінця 2019 року.

Тим часом Путін у телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель наголосили на необхідності закріплення особливого статусу Донбасу в законодавстві України.

У той же час глава парламентської фракції у Верховній Раді Слуга народу Давид Арахамія спрогнозував, що зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії в нормандському форматі відбудеться до 20 грудня.

Нардеп упевнений, що незважаючи на те, що Росія намагається “петляти”, її все одно “дотиснуть”.

“Залишилося пару днів до фіналізації розведення. Мій прогноз – до 20 грудня зустріч відбудеться”, – сказав Арахамія в інтерв’ю LIGA.net.

За словами нардепа, на Росію тиснуть Німеччина і Франція.

“Вони (в Росії, – ред) всіляко петляють від неї. Президент Зеленський постійно спілкується з Меркель і Макроном, і нагадує, що всі взяті на себе зобов’язання ми виконуємо. Відповідно у російської сторони буде дуже погана позиція, якщо вони будуть відмовлятися незрозуміло через що. Вони намагалися включити туди газ (в переговорний процес по Донбасу – ред.) і будь-яким способом уникнути цього процесу. Але, мені здається, їх дотиснуть “, – сказав Арахамія.

Джерело.

Close