facebook

“Люди не вірять”: хто в Україні отримує пенсію до 77 тисяч, в ПФУ назвали “вигідні професії”

Як відомо в Україні середній розмір пенсії становить 3770 гривень. Однак, отримують стільки далеко не всі. У ПФУ розповіли про те, які професії мають найбільші виплати.

Поки звичайні українські пенсіонери отримують 3770 щомісяця, на утримання одного судді йде близько 77 тисяч гривень. Міністр соціальної політики Марина Лазебна заговорила про цю несправедливість.

Міністр зазначила, що довічне утримання є окремим законом, і на жаль, вони ніяк не прив’язані до соціальних гарантій.

“Не може бути розриву між максимальною і мінімальною пенсією. Це я зараз не про суддів, а взагалі. Це питання несправедливості і недовіри. Що б ти потім не робив-люди тобі не вірять ” – каже Марина Лазебна.

На початку квітня Пенсійний фонд України оприлюднив дані про середній розмір пенсії.

8 316 443 громадянина України виходять звичайну пенсію, за віком, при цьому, що загальна кількість пенсіонерів в Україні становить понад 11 мільйонів.

Рядовий Розмір інших пенсій наступний:

військова пенсія-5650 грн;
пенсія по інвалідності-2825 грн;
пенсія за втрату годувальника-3228 грн;
за вислугою років-3403 грн;
соціальні пенсії – 1785 грн.
Варто нагадати, що раніше Віталій Кличко пообіцяв киянам нові соціальні виплати. Міська влада виділила практично 52 мільйони гривень.

“Місто, вже традиційно, надасть окремим категоріям киян щорічну матеріальну допомогу з нагоди Дня пам’яті та примирення та День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні” – каже мер Києва.

Джерело.

Close