facebook

Чому у Румунії вирішили вакцинувати громадян у замку Дракули – сюжет (Відео)

Медики щеплення роблять у костюмах із наліпками упирячих зубів

 

 


Шприци замість ікл. У знаменитому замку Дракули в Румунських Карпатах облаштували центр вакцинації. Усім імунізованим вручають символічні грамоти, які підтверджують наявність щеплення. А ще віддають перевагу екскурсії пам’яткою. Чим заманюють румунців на імунізацію у замок вампіра дізнавалася журналістка “5 каналу”.

Замість укусу вампіра – укол вакцини. Ось такі банери зустрічають відвідувачів на вході до замку Бран – більше відомого, як замок Дракули. Обитель легендарного кровопивці перетворили на центр вакцинації. Тож і реклама тематична: щелепа зі шприцами замість іклів. Вампірські мотиви підтримують і медики: щеплення роблять у костюмах із наліпками упирячих зубів. Людей вакцинують препаратом Pfizer. Імунізацію в замку Дракули проводитимуть щовихідних упродовж травня. Аби отримати щеплення, не потрібно домовлятися про прийом заздалегідь. Після імунізації всі охочі можуть безплатно відвідати виставку середньовічних засобів тортур. Їх тут понад пів сотні. Керівники архітектурної пам’ятки сподіваються, що така пропозиція заохотить вакцинуватися якомога більше людей.

“Надавши людям безкоштовний доступ до виставки знарядь катування, ми хотіли показати їм, як робили уколи 500-600 років тому в Європі”, – каже директор з маркетингу замку Бран.

Вакцинований від коронавірусу Фернандо Орозко каже: “я давно планував відвідати замок, тож подумав, що можна вбити двох зайців одразу: сходити на екскурсію безплатно та вакцинуватися. Моя мрія здійснилася!”.

Легендарному замку Бран у Трансільванії 6 століть. Свого часу це була фортифікаційна споруда, яку за свої кошти побудували місцеві жителі. Згодом вона стала королівською резиденцією, а нині – це музей просто неба. Відомою на весь світ пам’ятка стала після виходу роману “Дракула” ірландського письменника Брема Стокера. Замок дуже схожий на той, який автор описав у книзі. У ньому, за легендою, мешкав знаменитий вампір граф Дракула, прототипом якого міг бути справжній князь Валахії Влад Цепеш. А майже за століття після появи знаменитий роман екранізував американський режисер Френсіс Форд Коппола. Зйомки відбувалися, зокрема, і в замку Бран. Відтоді за ним остаточно закріпився статус “оселі кровопивці”.

Джерело.

Close