facebook

Єврокомісія дозволила використовувати вакцину Pfizer для дітей 12-15 років

Європейська комісія дозволила застосовувати вакцину від Pfizer/BioNTech для вакцинації проти COVID-19 дітей віком від 12 до 15 років.

 

Про це повідомила єврокомісарка з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес.

“Сьогодні (31 травня – ред.) Комісія ЄС ухвалює рішення дозволити використання вакцини BioNTech/Pfizer проти COVID19 для дітей 12-15 років”, – написала вона.

За словами посадовиці, це дозволить державам-членам ЄС розширити свою програму вакцинації для молодих людей.

“Щоб покласти край кризі, важлива кожна доза”, – додала Кіріакідес.

Раніше британський регулятор з питань лікарських засобів та медичних препаратів (MHRA) дозволив використання однодозової вакцини від коронавірусу Johnson & Johnson американського виробництва.

Що відомо
Фармацевтична компанія Pfizer розпочала перевірку можливості одночасного застосування вакцини від COVID-19 та вакцини, яка запобігає розвитку бактеріальної менінгококової пневмонії.
Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) і Центри США з контролю і профілактики захворювань (CDC) рекомендували відновити застосування вакцини Johnson & Johnson, оскільки вона є безпечною та ефективною.
Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) дійшло висновку, що вакцина Johnson&Johnson може бути пов’язана з рідкісними випадками тромбозу, однак користь препарату переважає вірогідні ризики.
Компанія Jonson&Jonson розпочала постачання власної вакцини проти COVID-19 до Європейського союзу.
На початку травня Управління з питань охорони здоров’я Данії виключило вакцину Johnson & Johnson з програми вакцинації населення від COVID-19, а регулятор Канади не радить використовувати цей препарат для щеплення осіб молодше 30 років.

Джерело.

Close