facebook

Основні симптоми коронавірусу змінилися через мутацій

Коронавірус мутував і це призвело до зміни його основних симптомів. Вчені говорять, що головний біль, біль в горлі і нежить – тепер найчастіші симптоми COVID-19.

Про це повідомляє Mirror.

При цьому Всесвітня організація охорони здоров’я як і раніше перераховує три контрольних ознаки вірусу: лихоманку, безперервний кашель і втрату смаку і запаху.

Професор генетичної епідеміології Королівського коледжу Лондона Тім Спектор заявив, що індійський варіант коронавірусу у молодих людей зараз більше схожий на застуду.

Він також додав, що люди повинні проходити тестування, якщо вони думають, що у них застуда. Це допоможе стримати будь-яке потенційне поширення COVID-19.

За даними експертів, кашель був найбільш поширеним симптомом на початку пандемії, і він був у 46% інфікованих пацієнтів.

“З початку травня ми вивчаємо основні симптоми, і вони вже не такі, як раніше”, – зазначили вчені.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон висловив занепокоєння з приводу поширення Delta-варіанту коронавірусу. Він також зазначив, що менш оптимістичний щодо ослаблення карантинних обмежень, які заплановані з 21 червня.

Ми також писали про те, що головний санітарний лікар Ігор Кузин розповів, коли робити щеплення після перенесеного COVID-19.

Джерело.

Close