facebook

Його називали “батьком”: подробиці загибелі військового медика Юрія Письменного

Капітан медичної служби рятував життя бойовим побратимам і загинув від підступного розриву протитанкової гранати.

У зоні проведення ООС від осколків протитанкової гранати загинув воїн 93-ї бригади Юрій Письменний на псевдо “Феофан”. Його, бойового медика підрозділу, побратими називали не інакше, як батько. Про це йдеться 5 липня у сюжеті ТСН.19:30.

Того дня вкотре знадобилася допомога досвідченого бойового медика підрозділу і 59-річний капітан Юрій Письменний відправився на передову. “Стало погано людині, він приїхав. Коли вже надав допомогу і від’їжджав, стався обстріл”, – пригадував військовослужбовець Ілля.

Одиночний розрив ворожої протитанкової гранати пролунав несподівано, просто серед білого дня. “Там був підступний постріл, тому що цього ніхто не очікував”, – зауважив боєць на псевдо “Гагарін”.

Побратимам вдалося максимально швидко організувати евакуацію пораненого медика. Майже усю дорогу до шпиталю він був при свідомості. Але на операційному столі його серце не витримало.

У його смерть ніхто не міг повірити, бо всім здавалося, що “Феофан” здатен творити дива. Торік медик фактично врятував ногу бійцю на псевдо “Ад’ютант”. “У мене такий шок був і дуже боляче було. Він мені розрізав берця, наклав шину і говорив, як з сином. Він казав, щоб я заспокоївся, що зараз все буде добре…” – пригадував він.

Через руки капітана Письменного пройшли, кажуть побратими, навіть не десятки – сотні поранених військових. Медики підрозділу розповідають, що “Феофан” і сам визнавав, і їм відверто зізнавався, що врятувати кожного – не вдасться. Але більшість його пацієнтів – таки вижили. Натомість урятувати життя самого медика не вийшло.

Побратими загиблого розуміють, що жодна помста капітана Письменного до життя не поверне, але дуже прагнуть, щоб ворог за це заплатив.

Джерело.

Close