facebook

Українці, щеплені вакциною CoronaVac, можуть відвідати 10 країн Європи: перелік

При в’їзді необхідно буде показати роздруковане міжнародне свідоцтво про щеплення від COVID-19 англійською мовою.


Українці, які отримали дві дози китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac та мають міжнародне свідоцтво, зараз мають змогу відвідати 10 країн.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі медичного сервісу Helsi.me.

“У які країни ЄС можна полетіти, якщо ви вже отримали дві дози CoronaVac та маєте міжнародне свідоцтво! Іспанія, Естонія, Австрія, Нідерланди, Молдова, Угорщина, Туреччина, Греція, Болгарія, Португальська Мадейра”, – сказано у повідомленні.

Зазначається, що деякі з цих країн просять заповнити спеціальні анкети: через це перед в’їздом радять перевіряти інформацію на сайтах посольств. Важливо, що при в’їзді необхідно показати роздруковане міжнародне свідоцтво про щеплення від COVID-19 англійською мовою.
В свою чергу очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, що обговорював з з генеральним директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Гансом Клюге визнання країнами світу китайської вакцини CoronaVac, щоб українці могли безперешкодно подорожувати світом, пише ТСН.

“У перші дні на посаді міністра охорони здоров’я мене запитували, коли ВООЗ визнає вакцину Sinovac, яку ми використовуємо в Україні. Я обіцяв, що це відбудеться через тиждень-два. Як бачимо, це відбулось і вакцина CoronaVac визнана ВООЗ і на неї можна видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації”, – розповів Ляшко.

Він додав, що політики та дипломати роблять все можливе, щоб українці, які щеплені китайською вакциною, могли подорожувати світом.

Визнання сертифікатів про вакцинацію
У травні МЗС України розпочало роботу над укладенням двосторонніх угод з визнання національних сертифікатів про вакцинацію для подорожей влітку.

Першою країною Європейського Союзу, яка визнала українські свідоцтва про вакцинацію і відкрила кордони для українців з 11 червня, стала Угорщина.

З 5 липня українські COVID-сертифікати, які з 1 липня почали видавати в тестовому режимі, стали доступні першим користувачам мобільного додатку та порталу “Дія”.

Джерело.

Close