facebook

Повалені дерева і затоплені вулиці: в Україні бушував потужний ураган (фото)

Повалені дерева і затоплені вулиці: в Україні бушував потужний ураган (фото)

Увечері 12 липня Україною пронісся потужний буревій, який наробив багато шкоди. Затоплені вулиці, повалені дерева, автомобілі у воді – далеко неповна картина наслідків негоди.

Так, на Полтавщині у Миргороді потужна злива з сильним градом тривала понад дві години без перестанку. У місті затопило більшість центральних вулиць, автомобілі плавали у воді, а дерева ураганний вітер ламав, немов сірники.

У місті не працював електричний транспорт, багато житлових будівель були підтоплені. Користувачі у соцмережах публікували наслідки буревію.

Так, по вулиці Якова Усика автомобілі по капот плавали у воді. Фотографії автівок опублікував користувач Максим Гусаренко у Facebook.

У місті проводиться робота по обстеженню пошкоджених будівель та підраховують збитки негоди, повідомили у Миргородській міській раді.

Буревій у Житомирі
Схожа ситуація була й у Житомирі. Там також вирувала негода. У місті був ураганний вітер, підтопило декілька вулиць, також травмована одна людина, на яку впало дерево.

Про це повідомили у Житомирській міськраді в Facebook.

Комунальні служби після урагану розчищали завалені деревами вулиці. У місті відсутнє електропостачання через падіння дерев на лінії електропередач.

Станом на ранок сьогодні, 13 липня, без світла залишилися 130 населених пунктів у різних куточках України. Там спрацювали системи автоматичного захисту ліній електропередач. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Відключення світла сталося у восьми областях: Дніпропетровська – 28 населених пунктів, Черкаська – 28, Житомирська – 23, Київська – 14, Запорізька – 13, Чернігівська – 9, Сумська – 8, Кіровоградська – 7.

Джерело.

Close