facebook

На хімзавод приїхала влада, у лікарні розгорнули місця: що відбувається на підприємстві, де сталась аварія

У “РівнеАзоті” переконують, що відбувся витік газів у незначній кількості на території заводу.

Вибух на “РівнеАзоті”. Буквально кілька годин тому містян налякала помаранчева хмара, яка здійнялася над хімічним підприємством, що розташоване неподалік Рівного.

Про це 20 липня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Кореспондентка ТСН Анна Махно з місця події розповіла, наскільки небезпечний викид і чи є загроза жителям Рівного та довколишніх сіл.

“Зовні тут все, як зазвичай. Слідів помаранчевої хмари ми не бачимо. Тут є рятувальники та поліція, які з’ясовують, що сталося. Інформація про те, що на підприємстві стався вибух, з’явилась більше години тому, після того, як люди помітили величезну хмару, яка здіймалась над підприємством. Кадри з неї спричинили паніку. Ситуація локалізована заводом самотужки, постраждалих немає. Рятувальники кажуть, що до них жодних викликів не надходило, але про всяк випадок, побачивши відео, вони приїхали на підприємство самостійно,” – каже Анна Махно.

У “РівнеАзоті” переконують, що відбувся витік газів у незначній кількості на території заводу.

“Це так звані нітрозні гази. Відео виглядає пафосно, але вибуху ніякого не було”, – кажуть на підприємстві.

На місці події працюють фахівці лабораторного центру та гідрометеоцентру. Вони терміново вимірюють показники повітря. Мер Рівного Олександр Третяк, хоч і просить людей не панікувати, але радить без потреби з дому не виходити.

“Хоч постраждалих на підприємстві немає, але в міськраді повідомили, що про всяк випадок в лікарні розгорнули додаткових 25 ліжко-місць. Екстрені служби обіцяють повідомляти про ситуацію. Буквальну кілька хвилин тому ми помітили, як сюди приїхав голова ОДА та міський голова Рівного. Вони пішли на підприємство “РівнеАзот”, – повідомила з місця події Анна Махно.

Нагадаємо, у Рівненській області вдень 20 липня сталася аварія на заводі “РівнеАзот”. В результаті чого над територією підприємства піднялася яскраво помаранчева хмара. На хімзаводі, де сталась аварія, розповіли чи є небезпека для людей.

 

Джерело.

Close